Cikk keresés:    

A birkózás napja, a birkózás hónapja

2020. 05. 23., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A nemzetközi szövetség, a UWW meghirdette a #ThisIsWrestling elnevezésű, többplatformos médiakampányt, amelynek során felkéri a birkózókat, edzőket, rajongókat, a világ birkózóközösségének tagjait, hogy osszanak meg fényképeket és videókat magukról, s szeretett sportágukról.

A közösségi médiában zajló eseménysorozat május 23-án, szombaton, a Birkózás Napján (Wrestling Day) kezdődik, s egy hónapig tart, ez lesz a Birkózás Hónapja. A megosztott képek célja, hogy kifejezze a személyes kötődést a sportághoz, illetve a sportág hatását az egyénre, s a közösségre. A UWW azt szeretné, ha a rajongók megosztanák ezeket a különleges pillanatokat a világgal, újra átélve azokat, s megmutatva sport szépségeit a szőnyegen belül és kívül.

Nenad Lalovics, a UWW szerb elnöke, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja így fogalmazott a kampány kapcsán:
„Ez a nap rólunk szól, a sportolókról, az edzőkről, az orvosokról, az apákról és anyákról, a szurkolókról, az egész nagy birkózócsaládról.” Noha a koronavírus-járvány miatt nem lehet versenyeket rendezni, e kampány során mindenki kifejezheti elkötelezettségét a birkózás iránt, amely most, hogy nem találkozhatnak egymással a sportág szereplői, nagyon nehéz. A UWW honlapján olyan klasszisok álltak a kampány mellé, mint például az olimpiai bajnok kanadai Erica Wiebe, a négyszeres világbajnok török Riza Kayaalp és a háromszoros vb-érmes indiai Bayrang Punia. Tehát május 23., a Birkózás Napja!

A részvételhez és a követéshez keresd a #ThisIsWrestling hashtaget az Instagram, Facebook, Twitter és TikTok webhelyen!