Cikk keresés:    

Dajka Zsolt veterán-világbajnok zárásként

2021. 10. 24., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Magyar aranyéremmel zárult a 2021. évi veterán birkózó-világbajnokság Görögországban, miután Dajka Zsolt nem talált legyőzőjére súlycsoportjában.

A görögországi Loutrakiban megrendezett veterán-világbajnokság vasárnapi zárónapján a kötöttfogású ’A’ kategória küzdelmeit rendezték meg, melyben több magyar versenyző is érdekelt volt.

Az utolsó versenynap legnagyobb sikerét egyértelműen a 100 kilogrammos súlycsoportban érdekelt Dajka Zsolt érte el. A kecskeméti versenyző előbb négy győztes mérkőzéssel jutott a fináléba.

Kezdésként 1-1-es mérkőzésen bizonyult jobbnak a görögnél, majd 9-0-ra a töröknél. Ezt követően a negyeddöntőben ismét egy taktikai harc (1-1) következett az orosz ellen, majd a döntőbe jutásért egy újabb orosz felett diadalmaskodott Zsolt (3-0).

A vasárnap esti fináléban az olasz sem bírt Dajkával, 3-1-es pontozásos győzelmet követően újabb világbajnoki címet ünnepelhetett a magyar küldöttség.

Eközben a 70 kilogrammos Varga József előbb törököt, majd grúzt múlt felül, ám az elődöntőben az orosztól, a bronzcsatában pedig minimális különbséggel a kazahtól szenvedett vereséget, így ötödik lett.

A 78 kilogrammos Benkő Attila könnyedén nyert az orosz elleni selejtezőben, azonban a negyeddöntőben a fehérorosztól, a vigaszágon pedig az orosztól is kikapott, ezzel idő előtt búcsúzni kényszerült a világbajnokságtól.

Magyarország a 2021. évi veterán birkózó-világbajnokságon 2 világbajnoki cím mellett 2 ezüst- és 5 bronzérmet is szerzett Görögországban.