Cikk keresés:    

Ez nem olyan volt, mint a filmekben – Lőrincz Viktor

2020. 08. 20., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: Ancsa Photography, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kötöttfogású klasszisunk, Lőrincz Viktor személyében immár örömapát köszönthetünk, hiszen felesége, Lőrinczné Bóbis Vivien nemrégiben életet adott gyönyörű kislányuknak, Lőrincz Annának. Az utóbbi hetek eseményeiről és persze a tokiói olimpiáról kérdeztünk világbajnoki ezüstérmesünket.

Augusztus 9-én megszületett a kötöttfogású Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és kétszeres bronzérmes birkózó, Lőrincz Viktor kislánya, Anna. Érkezésével együtt az is kiderült, Viktor pont hazaért volna gyermeke világrajövetelére a tokiói olimpiáról – amennyiben a koronavírus-járvány miatt egy évvel nem halasztják el azt…

  • "Amíg nem tudtam, hogy csak jövőre léphetek szőnyegre a játékokon, addig biztos voltam abban, profiként kezelném a születés aggodalmaival kapcsolatos lelki terheket a japán fővárosban. Utólag kijelenthetem, tévedtem: nagyon stresszeltem volna. Főleg amiatt, mert ilyenkor nem lehet tudni, valóban az előre jelzett napon érkezik-e a baba. Ez valószínűleg a teljesítményem rovására is ment volna. Tapasztalatból mondhatom, úgy lehetünk sikeresek, ha csak a cél lebeg a szemünk előtt, semmi más. Így, hogy itthon maradtam, biztonságban tudhattam magunkat" – nyilatkozta honlapunknak a klasszis.

Mindebből adódóan azt feltételezzük, Viktornak jól jött az olimpia átütemezése.

  • „Azt sem szabad elfelejteni, hogy remek sorozatot tudhattam magam mögött; a legutóbbi három világversenyen érmes voltam! De ha az Anna születése okozta koncentrációveszteséget veszem alapul, akkor azt mondom, jól jött. Képtelen vagyok erre választ adni, de szerencsére, ezen már nem is kell rágódnom.”

Lőrincz kifejtette, meglepetésére nem épp úgy alakult a szülés, ahogyan az a filmekben szokott történni…

  • „Hiába nyugtattak az orvosok a kontrollvizsgálatok után, az aggodalom azért bennem volt amiatt, minden rendben zajlik-e. Itt voltam, segítettem, amiben csak tudtam, de nagyon paráztam: edzések közben a telefont cipeltem, és egy-két méterre tartottam magamtól. Azt hittem, úgy néz majd ki a történet, hogy Vivien sikítva hív vagy kiabál, mondván: azonnal indulnunk kell a kórházba, én meg kocsival hajtok fejvesztve. Ehhez képest éppen aludtam, a feleségem egyszer csak odalépett mellém, megsimogatta az arcom, és teljesen higgadtan közölte: »Nyugi, nincs semmi baj, ne ijedj meg, de elkezdődtek a fájásaim«. Kiestem az ágyból, azt sem tudtam, hol vagyok, ő meg a lehető legnagyobb higgadtsággal elment még fürdeni az indulás előtt.”

Noha Viktor otthon már megnyugodhat, ez nem feltétlenül van így az olimpiát illetően is. Továbbra sem lehet biztos abban, hogy megrendezik-e az eseményt, hiszen a világban nem csillapodott járványhelyzet, sőt…

  • „Extra motivációt ad az, hogy Anna már itt van közöttünk. A birkózás elsősorban egyéni sportág, az ember általában saját magának szeretne bizonyítani, de ez most megváltozott. Hazajövök, ránézek a lányomra, és tudom, meg kell mutatnom neki, ki az ő apukája. Fogalmam sincs arról, megtartják-e a játékokat, de ezzel nem szabad foglalkoznom. A feladatom az, hogy mindentől függetlenül gőzerővel készüljek, és készen álljak arra, amikor menni kell Tokióba. Ha onnan hazatérek, aranyérmet szeretnék adni a lányom kezébe!”