Cikk keresés:    

Ligeti Dániel megnyerte a Korkin-emlékversenyt Szibériában

2019. 10. 14., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Haladás Európa-bajnoki ezüstérmes, olimpikon birkózója olyan versenyzőket is legyőzött a rangos nemzetközi versenyen, akikkel korábban igencsak meggyűlt a baja.

Oroszország szibériai területén, Jakutföld fővárosában, Jakutszkban 12. alkalommal tartották meg Dmitri Korkin, egykori kiváló edző tiszteletére rendezett emlékversenyt, melyen idén az ex-szövetségi kapitány, Gulyás István közreműködésével Ligeti Dániel és Veréb István révén magyar birkózók is érdekeltek voltak.

A két szombathelyi versenyző közül ezúttal Ligetinek jött ki jobban a lépés, a nehézsúlyú virtuóz négy oroszt legyőzve aranyérmet vehetett át az ünnepélyes eredményhirdetés során.

Dani gyakorlatilag a negyeddöntőben, az elődöntőben és a döntőben is olyan riválisokat múlt felül pontozással, akiket korábban még nem sikerült legyőznie, vagy ha igen, akkor is óriási csatában. A küzdelem ezúttal is nagy volt, a négy közé jutásért az utolsó két percet kis túlzással verekednie kellett ellenfelével szemben, amit részben a szája bánt, hiszen csúnyán felszakadt.

Az aranyérem, na meg az első helyezésért járó ötezer dollár azonban mondhatni mindent kárpótolt.

Veréb István a 92 kilogrammosok között ezúttal egy vereséget követően búcsúzni kényszerült az emlékversenytől.

A három fős magyar küldöttség nemzetközi táborban folytatja a felkészülést, majd hétvégén újabb megmérettetés, ezúttal Kemerovóban.