Cikk keresés:    

Lőrincz Viktor arany-, Torba Erik bronzérmes Rómában

2020. 01. 15., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kettőből kettő érmet nyert a magyar küldöttség az év első UWW-rangsorversenyének szerdai versenynapján Olaszországban. A kötöttfogású szakágból a 2019-es év birkózója, Lőrincz Viktor ismét aranyérmes lett a 87 kilóban, míg Torba Erik ezúttal a 63 kilóban szerzett bronzérmet.

Kissé kacifántos úton, de végül sikeresen megérkezett kedd éjszaka a Sike András vezette három versenyzőből álló magyar kötöttfogású csapat Olaszország fővárosába, Rómába.

A 2020-as év első UWW-rangsorversenyét ugyanis már szerdán megkezdték az olimpiai központban. Lőrincz Viktorékat az olasz légitársaság sztrájkja sem zökkentette ki a kitűzött célok elérésében, hiszen a fiatalabbik Európa-bajnok Lőrincz mellett az Európa-játékok ezüstérmes, Torba Erik is dobogóra állhatott.

Viktor a 87 kilogrammosok között amerikai, kínai és török versenyzőket legyőzve jutott a fináléba, amit ezúttal már aznap este meg is rendeztek. A Honvéd katonai-világjátékok győztese a döntőben sem talált legyőzőre, indiai ellenfelét is minimális különbséggel, de magabiztosan múlta felül. Lőrincz Viktor ezzel megszerezte zsinórban hatodik aranyérmét UWW-rangsorversenyekről, amire korábban még senki sem volt képes a világon.

A szerdai versenynap másik magyar résztvevője, Torba Erik ezúttal nem fogyasztott le a 60 kilogrammosok közé, hanem eggyel feljebb próbált szerencsét, ahol a körmérkőzéseknek köszönhetően négy parázs összecsapáson is birkózhatott. A Honvéd Ej-ezüstérmese felemás teljesítményt nyújtott Rómában, hiszen egy győztes mérkőzés után kikapott, majd ismét nyert, végül ismét kikapott. Ennek eredményeképpen a súlycsoport harmadik helyén zárt.

A magyar versenyzők mérkőzései:

63 kg, körmérkőzések:
1. forduló: Torba Erik – Cimbalijuk (ukrán) 10-1
2. forduló: Berge (norvég) – Torba Erik 2-0
4. forduló: Torba Erik – Hujang (tájpeji) 9-0
5. forduló: Montano (ecuadori) – Torba Erik 8-6

Selejtező:
87 kg: Lőrincz Viktor – Rau (amerikai) 7-0

Negyeddöntő:
87 kg: Lőrincz Viktor – Na (kínai) 2-0

Elődöntő:
87 kg: Lőrincz Viktor – Cengiz (török) 4-1

Döntő:
87 kg: Lőrincz Viktor – Szunil (indiai) 2-1

A szerdai súlycsoportok győztesei:

Kötöttfogás:
55 kg: Dogus Ayazci (török)
60 kg: Szajilike Valihan (kínai)
63 kg: Andres Montano Arroyo (ecuadori)
67 kg: Mahmud Bahsillojev (üzbég)
87 kg: LŐRINCZ VIKTOR
97 kg: Nikoloz Kakhelashvili (olasz)
130 kg: Abdellatif Mohamed (egyiptomi)