Cikk keresés:    

Megint volt mit ünnepelni

2019. 12. 14., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Pénteken este a Hotel Arénában került sor a Magyar Birkózószövetség (MBSZ) hagyományos évzáró rendezvényére, a birkózókarácsonyra. Az üdvözlő beszédet Bacsa Péter, az MBSZ ügyvezető alelnöke tartotta, megemlítve 2019 sikereit, valamint felhíva a figyelmet 2020 fő sporteseményére, a tokiói olimpiára.

A 2019-ben kiemelkedő eredményt elért kadet, junior, U23-as és felnőtt versenyzők és edzőik pénzjutalomban részesültek. Kötöttfogásban a világbajnok Lőrincz Tamás, szabadfogásban a vb-bronzérmes Muszukajev Iszmail, a hölgyeknél pedig az Eb-3., vb-5. Sastin Marianna (mindhárman megszerezték az olimpiai kvótát is a vb-2. Lőrincz Viktor mellett) lett 2019 legjobb magyar birkózója, az év edzője Sike András kötöttfogású szövetségi kapitány, az év műhelye a Budapesti Honvéd.

A felsoroltakon kívül köszöntötték még többek között a négy évtizede, 1979-ben San Diegóban vb-aranyat nyert legendákat (Rácz Lajos, Tóth István, Kocsis Ferenc, Kovács István), a 75 éves, a vb- és Eb-ezüst-, olimpiai bronzérmes Csatári Józsefet és az Életműdíjat kapó Európa-bajnok, vb-3. Rovnyai Jánost. Fél évszázad-kitüntetésben részesült Neso Sándor, Molnár Géza, Sarkadi Imre, Kis Kálmán és Fuferenda János, a Magyar Birkózásért-elismerésben pedig Balatoni Mátyás és Szűcs Csaba.