Cikk keresés:    

Muszukajev megfertőződött, nem indul az Eb-n

2021. 04. 14., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A szabadfogásúak versenyével rajtol jövő hétfőn a lengyelországi Európa-bajnokság, amelyen a Dvorák László vezette válogatott négy birkózóval képviseli a magyar színeket – a tervekkel ellentétben mégsem indul a világbajnoki bronzérmes Muszukajev Iszmail (65 kg), ő ugyanis koronavírussal bajlódik.

A 2021. évi Európa-bajnokság előnevezéseit ITT lehet megtekinteni!

Mennyire erős mezőnyre számít az olimpia évében az Európa-bajnokságon? – tettük fel a kérdést a szabadfogású birkózóválogatott szövetségi kapitányának, Dvorák Lászlónak.

  • „Az ötkarikás játékok előtt nem a kontinensviadalok a legfontosabb események, hanem a kvalifikációs versenyek. Most azonban amolyan köztes állapotban vagyunk, hiszen a már kvótát szerzett sportolók nagy eséllyel szőnyegre lépnek Varsóban – nekik kiváló erőfelmérő az Eb. Épp emiatt gondolom azt, hogy kiemelkedően nehéz súlycsoportok és remek meccsek egyaránt lesznek.”

A csapat múlt vasárnap óta Lengyelországban, Milicz városában edzőtáborozik.

  • „Sok, nagyjából tíz-tizenkét válogatott, s mintegy százhúsz sportoló dolgozik együtt. Hasznos napokat, remek edzéseket tudhatunk magunk mögött.”

A kapitánynak szomorú hírről egyaránt be kellett számolnia.

  • „A világbajnoki bronzérmes Muszukajev Iszmail nem indulhat az Eb-n. Moszkvából utazott volna a miliczi edzőtáborba, ám az indulás napján pozitív koronavírustesztet produkált, ráadásul rosszul is érzi magát, nincs jól.”

Öt helyett így csak négy magyar szabadfogású érdekelt a kontinensvetélkedőn: Antal Dániel (70 kg), az Eb-ezüstérmes Ligeti Dániel (125), a junior Eb-harmadik Vida Csaba (74) és Vilhelm Richárd (61).

  • „Úgy vélem, Ligeti Daninak ki kellett volna hagynia az Európa-bajnokságot – amiatt, mert érdekelt a május elején esedékes szófiai világkvalifikációs versenyen. De ő azt mondta, szerinte szüksége van erre a viadalra, szóval nem álltunk az útjába.”

De mit remél Dvorák László az Eb-n?

  • „Őszintén, nem sok jót. Muszukajevnek lehetett volna reális esélye az éremszerzésre, de ahogyan említettem, megbetegedett. Persze, meglepetést bárki okozhat, ráadásul egész jó formában vannak a srácok. Nagyon szeretném, ha megpróbálnák megvalósítani a tőlünk kapott taktikai és technikai utasításokat – már ez előrelépés lenne.”

EURÓPA-BAJNOKSÁG, VARSÓ

A szabadfogású program
Hétfő. 57 kg: nincs magyar induló, 65 kg: nincs magyar induló, 70 kg: Antal Dániel (UTE), 79 kg: nincs magyar induló, 97 kg: nincs magyar induló.

Kedd. 61 kg: Vilhelm Richárd (UTE), 74 kg: Vida Csaba (KTE), 86 kg: nincs magyar induló, 92 kg: nincs magyar induló, 125kg: Ligeti Dániel (Haladás VSE).