Cikk keresés:    

Németh Zsanett ezüstérmes a strandvilágjátékokon

2019. 10. 16., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MOB, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Mint ismeretes, Magyarország három szabadkártyát kihasználva strandbirkózásban is részt vett a katari strandvilágjátékok birkózóversenyén. Szeretett sportágunk homokban művelt változatában Németh Zsanett, Sleisz Gabriella és Dénes Mercédesz ölthették magukra a magyar címeres bikinit.

Tengerpart, 40 fokos hőség, homok és birkózás. Röviden tömören ezek jellemezték a magyar női birkózó-válogatott három alapemberének napjait Katar fővárosában, Dohában, amely számtalan sportágban adott otthont a strandvilágjátékoknak.

Birkózóink közvetlen a Perzsa-öböl partján mérték össze tudásukat megannyi nemzet sportolóival, akik között azért feltűnt jónéhány olyan versenyző, akivel akár a szőnyegen is találkozhatnak hölgyeink.

A Nagy Lajos vezette három fős alakulatból a szőnyegen Európa-bajnoki ezüstérmes, riói olimpikon Németh Zsanett bizonyult a legjobbnak, miután a + 70 kilogrammosok között az előkelő második helyen zárta a megmérettetést. Az Újpest versenyzőjét egy afrikai birkózó, Blessing Onyebuchi állította meg, aki Nigéria színeit képviseli már számos világverseny óta.

Ugyancsak közvetlen a dobogóért küzdhetett a 70 kilogrammosok között a többszörös Eb-ötödik Sleisz Gabriella is, végül azonban kénytelen volt beérni a negyedik helyezéssel, pedig a bronzcsatában sem bizonyult jobbnak nála ellenfele, azonban a strandbirkózás szabályai szerint a menetidő leteltével 0-0-s állásnál az győz, akinek a mérlegelésnél kevesebb volt a súlya, így Gabi hat mérkőzéssel a háta mögött egy hajszállal, de lecsúszott a dobogóról.

A csapat harmadik tagja, Dénes Mercédesz két mérkőzése során összeszedett egy kisebb sérülést, így kénytelen volt visszalépni a további küzdelmektől.