Cikk keresés:    

Ötből öt súlycsoportban leszünk érdekeltek kedden

2020. 02. 04., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: MG, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A római felnőtt Európa-bajnokság második versenynapján a kötöttfogású 60, 67, 72, 82 és 97 kilogrammos súlycsoportjainak mindegyikében lesz magyar versenyző. A hétfői versenynaphoz hasonlóan, ezekben a súlycsoportokban is lesznek igencsak neves versenyzők, két kategóriában ráadásul olimpiai bajnokok is szőnyegre lépnek az előnevezések alapján.

60 kg (15 előnevezés)

  • Kecskeméti Krisztián (Ceglédi VSE) | U23-as vb-ötödik helyezett

A második versenynap legkisebb súlycsoportjában ott lesz várhatóan a hazaiak egyik legnagyobb favoritja, az Eb-bronzérmes olasz Jacopo, a kétszeres U23-as Európa-bajnok, Eb-bronzérmes, junior-világbajnok török Kamal, valamint az idei orosz bajnok Lokajev is.

67 kg (25 előnevezés)

  • Váncza István (FTC) | junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes

Az egyik legnépesebb súlycsoportban az előnevezések alapján rajthoz áll a kétszeres Eb-bronzérmes, katonai-világbajnok örmény Aszlanjan, az ifjúsági olimpiai bajnok azeri Dadov, a junior világ- és Európa-bajnok grúz Sotadze, a kétszeres Eb-bronzérmes moldovai Iszlamov, a világbajnoki és Európa-játékok bronzérmes vajdasági Nemes és az Eb-bronzérmes török Basar is.

72 kg (23 előnevezés)

  • Fritsch Róbert (Csepeli BC) | U23-as világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes

Meglepetésre ott lesz az idei Európa-bajnokságon az olimpiai bajnok, világbajnok szerb Stefanek is, valamint a háromszoros világbajnok, Európa-bajnok német Stabler, a junior világ- és Európa-bajnok örmény Amojan, az Európa-bajnoki és Európa-játékok bronzérmes horvát Etlinger, a vb-ezüstérmes lengyel Bernatek és a kétszeres Európa-bajnok, vb-bronzérmes orosz Kurak is leadta nevezését.

82 kg (19 előnevezés)

  • Szabó László (Újpesti TE) | világ- és Európa-bajnoki bronzérmes

A világbajnok és Európa-bajnoki ezüstérmes grúz Gobadze mellett az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes azeri Huszejnov, a kétszeres Eb-bronzérmes, Európa-játékok bronzérmes bolgár Alekszandrov és az U23-as világbajnok török Akbudak is jó eséllyel pályázik a dobogóra.

97 kg (19 előnevezés)

  • Szőke Alex (ESMTK) | kadet világ- és Európa-bajnok, junior Európa-bajnok

A súlycsoport abszolút esélyese egyértelműen az olimpiai, világ- és Európa-bajnok örmény Alekszanjan, de Szőke Alex mellett a dolgát megnehezítheti többek között a vb-ezüstérmes bolgár Milov, az Eb-bronzérmes finn Kuosmanen, a világbajnok francia Noumonvi, a vb-bronzérmes grúz Nadareisvili, az Európa-játékok bronzérmes, U23-as világbajnok orosz Golovin, az Eb-ezüstérmes, kétszeres vb-bronzérmes szerb Kajala és az olimpiai bronzérmes, sokszoros világ- és Európa-bajnoki bronzérmes török Cenk is.

A fenti súlycsoportok selejtezői kedden 11 óra 30 perctől, az elődöntőit 16 óra 45 perctől, míg a helyosztóit szerdán 18 órától tartják Olaszországban.