Cikk keresés:    

Péntekre is jutott egy vb-bronzérem a veteránoknál

2021. 10. 23., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A görögországi veterán-világbajnokság negyedik versenynapjára is jutott magyar érem, miután az ’E’ 70 kilogrammos Páli Sándor kötöttfogásban is a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az orosházi birkózón kívül négyen az ötödik helyen zártak.

Hét magyar birkózó ölthette magára a címeres mezt a Loutrakiban zajló veterán birkózó-világbajnokság pénteki versenynapján.

A ’C’ kategóriában a 100 kilogrammos Járnovics József és Kemény Norbert egyaránt a dobogó harmadik fokáért küzdhetett, ott azonban egyikük sem tudott diadalmaskodni, ötödik helyen zártak.

Az ’E’ kategóriában Páli Sándor szállította az újabb magyar érmet, igaz, kis szerencse is kellett hozzá, hiszen a negyeddöntőben elszenvedett vereséget követően a bronzcsatában visszalépett ellene az ukrán riválisa, így automatikusan harmadik lett.

Kortársai közül ugyancsak a bronzéremért lépett szőnyegre a 78 kilogrammos Tímár Imre és a 88 kilogrammos Lakatos Győző is, a kisdöntőben azonban nagy csatában, de mindketten alul maradtak iráni ellenfelükkel szemben.

A szintén ’E’ kategóriában érdekelt 88 kilogrammos Szeitl Károlynak és a 100 kilogrammos Nagy Istvánnak egy-egy mérkőzés jutott Görögországban, előbbit iráni, utóbbit svéd győzte le a selejtezőben.

Október 23-án, szombaton a kötöttfogású ’C’ és ’D’ kategóriás küzdelmek kerülnek lebonyolításra Görögországban. (A hivatalos programot ITT lehet megtekinteni!)

A mérkőzéseket ITT lehet online követni!