Cikk keresés:    

U17-es kötöttfogású bajnokság Püspökladányban

2022. 05. 21., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban került megrendezésre az U17-es korosztály kötöttfogású országos bajnoksága. A tizenegy bajnoki cím nyolc egyesülethez került, miután a Honvéd triplázott, az ESMTK pedig duplázott. A csapatpontversenyben viszont a Vasas zárt az élen.

Meglepetéssel indult a 2022. évi U17-es kötöttfogású országos bajnokság, hiszen sajnálatos módon a nevezett létszám alig 60%-a, egészen pontosan 107 ifi birkózó mérlegelt szombaton Püspökladányban.

A foghíjas mezőny ellenére is voltak látványos akciók, itt-ott izgalmas csaták. Az országos bajnokság igencsak fontos állomás a fiatalok számára, hiszen a válogatott címeres mezekért is küzdöttek a jelenlévők.

A legtöbb aranyérmet végül a Budapesti Honvéd szerezte, miután a tavalyi U17-es Eb-második Lévai Levente, az U20-asok között is jeleskedő Darabos László, valamint az U15-ös Eb-bronzérmes Czuczor Dominik sem talált legyőzőre súlycsoportjában.

A BHSE mellett az ESMTK is több aranyat szerzett, Zsitovoz Petro és Kovács Olivér birkózásának köszönhetően kettőt is, míg a Csepel, a Vasas, a Bócsa, a Dorog, a Tököl és az Abony egy-egy országos bajnokot ünnepelhetett.

A 2022. évi U17-es kötöttfogású bajnokok:
45 kg: Zsitovoz Petro (ESMTK-KIMBA)
48 kg: Fige Levente (Csepel TC-KIMBA)
51 kg: Baráth Károly (Vasas SC)
55 kg: Gáspár Bálint (Bócsai BLSE-KIMBA)
60 kg: Zóni Dániel (Dorogi AC-KIMBA)
65 kg: Lévai Levente (BHSE)
71 kg: Czuczor Dominik (BHSE)
80 kg: Kovács Olivér (ESMTK-KIMBA)
92 kg: Gyuricza Marcell (Tököl-KIMBA)
110 kg: Darabos László (BHSE)
+ 110 kg: Baksa Bence (Abonyi BC-KIMBA)

Csapatpontverseny:
1. Vasas SC
2. Budapesti Honvéd
3. ESMTK

A 2022. évi U17-es kötöttfogású országos bajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Pál Szabolcs (elnök), Kismóni János, Makula Tamás, Lukács Imre, Major Sándor, Vajda Szebasztián, Rein Péter. Versenyiroda: Starosciák Tamás, Tollár Dániel.