Cikk keresés:    

Újabb magyar érem: Németh második Isztambulban

2020. 01. 12., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: tgf.gov.tr, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Barka Emese és Galambos Ramóna arany- illetve bronzérmét követően Németh Zsanett is dobogóra állhatott a törökországi Yasar Dogu-emlékversenyen.

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar birkózás első női Európa-bajnoka, Barka Emese remek birkózást bemutatva aranyérmet szerzett Isztambulban, a női 57 kilogrammosok versenyében, ahol az U23-as Európa-bajnok Galambos Ramóna harmadikként zárt.

A rangos nemzetközi verseny második versenynapján Dénes Mercédesz és Sleisz Gabriella egy-egy vesztes mérkőzés után búcsúzni kényszerült, ám a harmadik napon Németh Zsanett újabb érmet szerzett a magyar küldöttségnek.

Az Újpest Eb-ezüstérmese a 76 kilogrammosok között két junior-világbajnokot is legyőzött a döntőbe vezető úton. Zsani előbb azeri riválisát, Alijevát 10-0-val lépte át, majd az Ázsia-játékok bronzérmes, U23-as vb-bronzérmes kirgiz Medet Kizit 4-0-ra győzte le.

A fináléban a hazaiak legnagyobb büszkeségével, a világ- és négyszeres Európa-bajnok Yasemin Adarral nézett farkasszemet Németh, ám 14-4-es vereséget követően a 2017-es Európa-bajnoksághoz hasonlóan ezúttal is kénytelen volt beérni az ezüstéremmel.