Cikk keresés:    

Hatos Gábor és Sipeki Károly is veterán világbajnok

2019. 10. 14., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Ami késik, az nem múlik. A magyar küldöttség ugyan kötöttfogásban öt érmet szerzett, ám a világbajnoki cím még váratott magára. A szabadfogású küzdelmek alatt azonban megszületett előbb az első, majd a második magyar arany is, hála a diósgyőri Sipeki Károlynak és a Honvédos Hatos Gábornak.

A kötöttfogásban szerzett három ezüst- és két bronzérem után szabadfogásban valamivel kevesebb magyar versenyző állt már rajthoz a grúziai veterán-világbajnokságon.

A csapat minősége azonban korántsem romlott, sőt, csatlakozott két tavalyi világbajnok is az összetartó magyar együtteshez, hiszen ebben a szakágban nyert aranyérmet az olimpiai bronzérmes Hatos Gábor, valamint Mráz Zoltán is.

Tbilisziben ismét rajthoz álltak, ráadásul Hatosnak a címvédés is sikerült, miután az A-kategória 88 kilogrammos súlycsoportjában azeri, iráni és amerikai ellenfeleivel is elbánt. Gabi teljesítményét külön kiemeli, hogy egyetlen egy pontot nem csináltak rajta ellenfelei, valamint három mérkőzéséből egyet technikai tussal, a döntőt pedig tussal nyerte meg.

A világbajnokság szabadfogású versenyében nem csak Hatos nyakába akasztottak aranyérmet a magyar csapatból. A diósgyőri Sipeki Károly a D-kategóriában jeleskedett. A 88 kilogrammosok mezőnyében előbb lengyel, később iráni riválisát múlta felül, majd az elődöntőben és az azt követő fináléban egyaránt orosz vetélytársakat győzött le, így megérdemelten állhatott fel a világbajnoki dobogó legfelső fokára.

A szabadfogású eredmények:

A88 kg: 1. Hatos Gábor (Budapesti Honvéd SE)
- azerit, iránit és amerikait győzött le

B70 kg: 7. Sipos Csaba (Budapesti Honvéd SE)
- indiait legyőzött, amerikaitól kikapott és kiesett a negyeddöntőben

B70 kg: 11. Scholle Zoltán (Tatabányai SC)
- indiaitól kikapott és kiesett a selejtezőben

B88 kg: 10. Mráz Zoltán (Sziget SC)
- grúztól kikapott és kiesett a selejtezőben

D62 kg: 12.Kléber István (Csepeli BC)
- mongoltól kikapott és kiesett a selejtezőben

D88 kg: 1. Sipeki Károly (Diósgyőri BC)
- lengyelt, iránit és két oroszt győzött le

E88 kg: 10. Lakatos Győző (Diósgyőri BC)
- mongoltól kikapott és kiesett a selejtezőben

E130 kg: 5. Földesi István (Érdi Sp)
- azerit legyőzött, romántól és kazahtól kikapott, nem jutott tovább a csoportból

A Katona Géza, Toma Mihály, Orbán Győző, Balogh Vilmos és Sarnyai Ákos vezette magyar küldöttség tehát összesen 2 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet zsebelt be a grúziai veterán-világbajnokságon.