Cikk keresés:    

125 éves lett a Ferencvárosi Torna Club

2024. 05. 04., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: fradi.hu, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A zöld-fehérek évfordulós ünnepségén a klubnak számos kiváló sportolót adó birkózószakosztály is képviseltette magát, az olimpiai bajnok Sike András beszédet is mondott a Groupama Arénánál.

Május 3-án ünnepelte alapításának 125. évfordulóját a Ferencvárosi Torna Club. 125 esztendeje annak, hogy Budapest IX. kerületében, a Bakáts téren megalapították a Ferencvárosi Torna Clubot.

Az egésznapos ünnepségén a klub számos szakosztálya, így szeretett sportágunk, a birkózás is jelen volt, sőt, mi több, a Fradi olimpiai bajnok birkózója, a szakosztály jelenlegi vezetője, Sike András ünnepi beszédet is mondott a Groupama Arénánál, amelyben visszaemlékezett élsportolói karrierjére, valamint az idő előtt véget ért labdarúgó pályafutására is.

„Emlékszem az első napokra, amikor Egerből fölkerültem a Fradiba. Éppen a metrón ültem, edzésre tartottam, amikor megpillantottam valakit. A szerelvény végében állt, megismertem, persze, hogy megismertem, Albert Flórián volt az, de gondolkodtam: ez nem létezik, metróval utazik a legenda?! Amikor ő is a megállóban szállt le és besétált a székházba, csak akkor hittem el, hogy tényleg Albert Flóriánt láttam. Tizenhét éves voltam, így találkoztam először gyermekkorom egyik hősével.”

A kötöttfogású válogatott egykori szövetségi kapitánya nem túl hosszú futballkarrierjére is kitért beszédében:

„Tartozom nektek egy vallomással. Ti mindannyian birkózóként ismertek, de én gyermekként nagy focirajongó voltam. A hetvenes években a barátaimmal Egerben a réten rúgtuk a labdát, és futballisták akartunk lenni. Mivel a városban nem volt első osztályú csapat, így mindenki valamelyik NB I-es csapatnak szurkolt. Természetesen én a Fradinak lettem a rajongója. Aztán lementem egy fociedzésre, és az edzők azt mondták, hogy túl alacsony vagyok ehhez a sporthoz. Lehet, hogy így vesztette el a Fradi a nyolcvanas évek Abu Faniját.”