Cikk keresés:    

Bemutatók zárták a KIMBA nemzetközi konferenciáját

2023. 12. 02., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Nagy érdeklődés mellett sikeresen zajlott le a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) Módszertani Központjának nemzetközi konferenciája, egyben licences edzőképzése.

A szombati, második napi programot Lőrincz Tamás, a KIMBA olimpiai, világ- és Európa-bajnok szakmai igazgatója nyitotta meg. Elbert Gábor volt sportért felelős államtitkár, egyetemi oktató a mentális felkészülés fontosságáról, Okner Ernő, a KIMBA erőnléti edzője a sportágspecifikus fejlesztésről beszélt. Két nagy sikerű élménybeszámoló következett, az elsőt világ- és Európa-bajnokunk Muszukajev Iszmail és edzője, Szemev Szemejov, a másodikat a vb- és Eb-győztes, olimpiai 2. örmény Arszen Dzsulfalakjan, a nemzetközi szövetség (UWW) sportolói bizottságának elnöke tartotta.

Utóbbiak később is kaptak szerepet, hiszen szabad-, valamint kötöttfogású gyakorlati bemutatót tartottak. „Hatvan vagyok, de még tudok dobni, ugye?” – kérdezett vissza viccesen Szemejov mester, mikor elhajította klasszis tanítványát, Muszukajevet. Dzsulfalakjan (aki több magyarral is birkózott pályafutása során, például Bácsi Péterrel, Lőrincz Tamással és Lévai Zoltánnal is) számos hasznos fogás mellett tréfás történetekkel is traktálta a hallgatóságot, amelynek tagjai szakmai kvízben is próbára tették a tudásukat. A Birkózó Módszertani Központ 2023-as nemzetközi konferenciája, egyben a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) licences edzőképzése jelentős sikert aratott. Folytatása következik!