Cikk keresés:    

Deák-Bárdos Mihály edzőnek állt

2024. 03. 01., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Edzőnek állt az egykori nehézsúlyú klasszis, az Európa-bajnok, ötszörös vb-ezüstérmes Deák-Bárdos Mihály, aki nemrégiben elvégezte a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ), a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA), valamint a Budapesti Baptista Sportiskola által közösen indított és lebonyolított középfokú birkózóedző-képzés.

Deák-Bárdos Mihály február legelején kezdte az edzői munkát, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Halmajban és Tiszalúcon tart kisiskolásoknak foglalkozásokat.

„Heti három alkalommal járok az iskolákba, és tanóra keretein belül oktatom a birkózást, összesen hat edzést tartok. Emellett heti egyszer Encsen adok küzdősportórát. Nagyon tetszik a feladatkör, szívesen csinálom” – fogalmaz Deák-Bárdos.

A középfokú edzői képzésből rengeteget tanult, nagyon hasznosnak tartja: „Hiába szereztem meg 2014-ben az OKJ-s edzői végzettséget, szerettem volna felfrissíteni a tudásomat. Amikor az MBSZ létrehozta a képzést, nem volt kérdés, hogy csatlakozom. Az első néhány hónapban online elméleti oktatást tartottak, aztán júliustól szinte minden hétvégén zajlott a gyakorlati nap. Nagyon tetszettek az elemző feladatok, a Polyák Imre–Varga János-emlékversenyen mindenki választhatott egy birkózót – én régi nagy ellenfelemet, a török Riza Kayaalpot vizsgáltam, de ő csak egy meccsen lépett szőnyegre, szóval végül az áprilisi Eb-teljesítményét elemeztem. Nem vetem el a lehetőségét annak, hogy komolyabban foglalkozzak az edzősködéssel, nagyon érdekel. De ez is olyan, mint mindegyik másik szakma: megfelelő alázattal, hozzáállással, tehetséggel és adottsággal bármeddig el lehet jutni, s persze, végig kell járni a szamárlétrát, hogy a lehető legképzettebb legyél. Kíváncsi vagyok, mit hoz a jövő, az biztos, hogy a most véget ért edzőképzés rengeteg plusz adott.”