Cikk keresés:    

Diákolimpián küzdött az U15-ös korosztály

2022. 09. 24., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Immáron kilencedik alkalommal rendezték meg Hajdúszoboszlón az Aqua-Generál Kupát, amely 2022-ben az U15-ös kötöttfogású diákolimpiai bajnokságnak felelt meg. A 14 és 15 éves versenyzők általános iskolájuk színeit képviselték a diákolimpiai bajnokságon, azonban az MBSZ versenyrendszere az igazolt klubjukat jelenítteti meg az eredményekben. A serdülők szabadfogású diákolimpiáját egy hónap múlva Kiskunfélegyházán bonyolítják majd le.

A serdülőkorosztály számára is megkezdődött az őszi versenyszezon, méghozzá rögtön egy fontos eseménnyel, a kötöttfogású diákolimpiai bajnoksággal. A Hajdúszoboszlói Városi Sportház három szőnyegén tizenegy súlycsoportban zajlottak a mérkőzések.

A legkiemelkedőbb teljesítményt az erzsébeti diákok nyújtották, hiszen négy bajnoki cím mellett két ezüstöt és három bronzot is nyertek, de kitettek magukért a monori Kolompár-fivérek is, Tibor az 57, a korosztály Európa-bajnokságán bronzérmet szerző Imre pedig a 62 kilogrammos súlycsoportban nyert ezúttal aranyérmet.

A 2022. évi U15-ös kötöttfogású diákolimpiai bajnokok:
38 kg: Szuromi László (ESMTK)
41 kg: Krim Áron (Csepeli BC)
44 kg: Bódi Csaba (Orosházi BE)
48 kg: Zsitovoz Petro (ESMTK-KIMBA)
52 kg: Torda Regő (Dorogi AC)
57 kg: Kolompár Tibor (Monori SE)
62 kg: Kolompár Imre (Monori SE)
68 kg: Kovács Barnabás (ESMTK-KIMBA)
75 kg: Soliman Youssef (PEAC-KIMBA)
85 kg: Budai András (ESMTK)
+ 85 kg: Nagy Máté (Vasas SC)

A 2022. évi U15-ös kötöttfogású diákolimpiai bajnokság teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Szabó Bence (elnök), Makula Tamás, Veszelszki Dániel, Szarka Imre, Bárány Tamás, Szilágyi György, Túri Péter, Jámbor Kristóf, Szenczi Richárd, Lakatos Tamás. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Szabó Patrik.