Cikk keresés:    

Gerevich György-díjat kapott Pap Ferenc

2024. 06. 13., írta: Deák Zsigmond, fotót készítette: Kelemen Ádám/Sportért Felelős Államtitkárság, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Sportok Házában átadták a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkársága által alapított, a Nemzeti Sport Ügynökség (NSÜ), a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és a Magyar Edzők Társasága (MET) együttműködésével létrehozott Gerevich György nevelőedzői díjat.

Ezúttal Bakosi Bélánné Szenczi Erika nyíregyházi atlétaedző és Puskás Jenő tornász szakember mellett Pap Ferencnek, a Ceglédi VSE birkózóinak mesterének, többek mellett az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Lőrincz Tamás nevelőedzőjének a tevékenységét ismerték el. A kitüntetést Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár és Deutsch Tamás, a SOSZ elnöke adta át Pap Ferencnek. Az eseményen ott volt még többek mellett Baji Balázs, az NSÜ vezérigazgató-helyettese és Molnár Zoltán, a MET elnöke, a Magyar Birkózók Szövetségét (MBSZ) Bacsa Péter ügyvezető alelnök és Rögler Gábor főtitkár képviselte. No és persze Lőrincz Tamás, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) szakmai igazgatója is megtisztelte jelenlétével egykori mesterét.

„Büszke vagyok rá, hogy olyan tanítványokkal foglalkozhattam, akik később felértek a csúcsra és szép eredményeket értek el. Az öcsémmel és edzőkollégámmal, Attilával abban reménykedünk, hogy a mostani versenyzőink között is vannak olyanok, akik majd Lőrincz Tamáshoz hasonlóan világraszóló sikerek elérésére lesznek képesek. Ezért dolgozunk” – nyilatkozta Pap Ferenc az utanpotlassport.hu honlapnak. Lőrincz Tamás így emlékezett: „Rengeteg fantasztikus közös élményben volt részünk. Kiskölyökként egyszer rövid időre abbahagytam a birkózást, majd, amikor Fábián Pál biztatására újrakezdtem, megérkezett a ceglédi klubhoz egy fiatal edzőtestvérpár, Pap Ferenc és Pap Attila. Gyakorlatilag az első pillanattól megvolt köztünk a kémia és ez nagyban megkönnyítette a közös munkát. Elmondhatatlanul sokat köszönhetek nekik!”