Cikk keresés:    

Hazug csepeli vádak Németh Szilárd ellen

2024. 04. 05., írta: MBSZ, fotót készítette: KIMBA, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) legutóbbi elnökségi ülésén megtárgyalta a szervezet élén harmadik elnöki ciklusát kezdő Németh Szilárd elleni legfrissebb vádakat. A sportág szakmai szempontból nagyszerű korszakát éli, amely nyilvánvalóan összefügg első számú hazai vezetője tevékenységével, márciusban nem véletlenül választotta újjá másodszor is egyhangúan az MBSZ közgyűlése. A támadás kizárólag politikai indíttatású és a közelgő önkormányzati választásokkal függ össze, ám mivel a sportág jövőjének zálogát jelentő Kozma István Birkózó Akadémia (KIMBA) alapításával, valamint a Csepeli BC-t irányító az egykori elnökségi tag, Märtz József tevékenységével függ össze, az elnökségnek egyértelműen állást kellett foglalnia.

A lejárató kampány már lassan négy éve zajlik Németh Szilárd ellen, legfeljebb néha új elemeket tartalmaz, de a hamis állítások egyértelműen cáfolhatók. Nem igaz, hogy nem engedik be a csepeli birkózókat a KIMBA csarnokába, hiszen évek óta ott edzenek a Csepel Torna Club színeiben, sőt, a Csepeli BC-ből is összesen kilencen a KIMBA akadémiai alapprogramjának résztvevőjeként, valamint ösztöndíjasként. Nem igazak a kifizethetetlen bérleti díjakról szóló hírek, a tisztességes bérleti szerződés kedvezményes díjai más egyesület számára tökéletes megfelelőek. Nem igaz, hogy szálloda épült volna a KIMBA mellé a Kis-Duna partjára, hanem az intézményt szolgáló sportkollégium. A legújabb fenyegetés az, hogy a KIMBA fizesse vissza a Csepeli BC állami forrásból érkező, 2,4 milliárd forintnyi pénzét. Ám ez az összeg sosem volt a CSBC-é, erről nem született támogatási szerződés, hivatalos okirat. Ráadásul a támogatásról a klub elnöke, Märtz József Németh Szilárddal egyetértésben hivatalos levélben mondott le, mivel a támogatásból megvalósítandó feladatot, a KIMBA sportcsarnokának a felépítését és üzemeltetését Märtz saját megítélése szerint sem tudta volna a CSBC megoldani. Mindezek hiteles dokumentumokkal igazolhatók.

Ezek után tárgyalta meg az ügyet legutóbbi ülésén az MBSZ elnöksége, majd közleményt adott ki, elítélve és tételesen cáfolva vádakat.

A közlemény ITT tekinthető meg!