Cikk keresés:    

Közgyűlést tartott az MBSZ

2023. 05. 20., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: MBSZ, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Pénteken a Sportok Háza első emeleti konferenciatermében tartotta 2023-as évi rendes közgyűlését a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ).

A sportág vezetői és számos legendája mellett az eseményt megtisztelte jelenlétével Baji Balázs, a Nemzeti Sportügynökség vezérigazgató-helyettese, Bartha Csaba, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója, Molnár Zoltán, a Magyar Edzők Társasága (MET) elnöke, valamint Varga János olimpiai bajnok özvegye, Varga Gabriella.

Mindenekelőtt megemlékeztek az elmúlt egy évben elhunyt sportági legendákról, így az egykori nemzetközi bíróról, Tomin Jánosról is, aki pénteken, néhány órával az esemény előtt, életének 75. évében hunyt el, hosszan tartó, súlyos betegséget követően.

A közgyűlés tisztségviselőinek megválasztása után Németh Szilárd, az MBSZ elnöke beszédében vázolta a szövetség 2022-es tevékenységét és eredményeit. A közgyűlés tagjai elfogadták a 2022-es beszámolót és bizottsági jelentéseket, majd a 2023-as szakmai és költségvetési tervet is. A pénzügyi beszámoló során elhangzott, hogy a szövetség ismét pozitív évet zárt, a nettó pénzügyi megtakarítás immár összesen 400 millió forint, ami stabil anyagi hátteret ad a szervezetnek. Módosították az alapszabályt, amely így lehetővé teszi, hogy szociálisan támogassa az arra rászoruló idősebb birkózókat és családjukat.

Az MBSZ díjazta, a 2022-es egyesületi ranglista első három helyezettjét, sorrendben a Budapesti Hovéd SE-t, az ESMTK-t és a Ferencvárosi TC-t, továbbá 80. születésnapja alkalmából köszöntötte Maróthy Istvánt, s Toma Mihályt is, ő életének 75. évét töltötte be.

„Minden rendben alakult, a klubok kétharmada megjelent. Rendhagyó pontunk is volt, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) olimpiai bajnok szakmai igazgatója, Lőrincz Tamás beszámolt az akadémián zajló elmúlt kétéves remek munkáról. Külön öröm az alapszabály-módosítás, tavaly év végén kilenc rászorulót támogattuk, ennek nagyon pozitív fogadtatása volt. A szövetség megtakarítása lehetővé tette, hogy az idén bővítsük a keretet, ezzel együtt még több legendánknak segíthetünk” – véleményezte a történteket az MBSZ ügyvezető alelnöke, Bacsa Péter.