Cikk keresés:    

Orbán Győző két BHSE-kvótában reménykedik

2023. 11. 27., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Nemrégiben megnyerte az NB I-es csapatbajnokságot a Budapesti Honvéd SE birkózószakosztálya, amelynek okán az elnök, Orbán Győző nyilatkozott a sikerről és a jövő évi tervekről.

A szakosztályelnök személyesen nézte végig csapata győzelmét a KIMBA-ban rendezett viadalon: „Reggeltől estig ott voltam, szurkoltam. A hazai versenyek közül sokat rendeznek meg Csepelen, amikor tehetem, megjelenek rajtuk. Most is úgy éreztem, jó, ha megpróbálok lelket önteni a srácokba, ha motiválom őket” – fogalmazott Orbán Győző.

Arról is beszélt, hogy rendkívül komolyan veszik a csapatbajnokságot: „Mindig becsületesen felkészülünk, ám ez igaz az ellenfeleinkre is. Húsz embert tudtunk kiállítani, a legjobbjaink kerültek hadrendbe, tehát mindent megtettünk azért, hogy elhódítsuk a trófeát.”

Való igaz, a Honvédnak rendkívül erős, válogatottakkal teletűzdelt a csapata. A papírforma amellett szólt, hogy megnyeri a csb-t. Vajon Orbán Győző fejében megfordult, hogy ez nem jön össze?

„Számításaink szerint az ESMTK a döntőben egy ponttal akár legyőzhetett volna minket. Aztán tíz kettőre nyertünk. Ennek az a fő oka, hogy a legjobb embereiket nem állították ki, amit egyébként sajnálunk, több presztízscsata is kialakulhatott volna. Szóval, ha a legerősebb felállásban lépnek szőnyegre, akkor papíron akár nyerhettek volna. Európa-bajnokunk, Takács István is úgy készült, hogy nem birkózik a fináléban, előtte fél órával még ott sétálgatott papucsban, én mondtam neki, hogy birkózik, mert mi a legjobbjainkkal állunk ki.”

Nagy sikerrel zárta tehát az évet a BHSE, amely így extra motivációval vághat neki a jövő évnek: „Még nincs olimpiai kvótánk, abban reménykedünk, hogy két sportolónk ott lehet a párizsi olimpián. Az MBSZ elnöksége nincs egyszerű helyzetben a kötöttfogású nyolcvanhét kilogrammban, amelyben ugyan Losonczi Dávid megszerezte a kvótát, megítélésünk szerint Takács István kevésbé kiismerhető versenyző, és az egymás elleni mérlegük nagyjából egyenlő. Bízunk abban, hogy a nagyobb Lévai testvérek, Zoltán és Tamás kvalifikál, szerintem képesek rá. A legkisebb Lévaiban, Leventében ugyancsak nagy potenciál rejlik, ahogyan Darabos Lászlóban is, ám ők még nagyon fiatalok, esetükben a következő olimpia lehet reális. Egyelőre a saját korosztályukban, esetleg eggyel feljebb kell bontogatniuk a szárnyaikat” – zárta Orbán Győző.