Cikk keresés:    

Régi ügyvezető alelnök, új főtitkár

2024. 03. 12., írta: D. Zs., K. B., fotót készítette: UWW, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Március 8-án a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia (KIMBA) csepeli komplexumában beszámoló és egyben tisztújító közgyűlést tartott a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ), amelyen kiderült, hogy a szervezet ügyvezető alelnöke további öt évre Bacsa Péter, míg a főtitkára Ancsin László helyett Rögler Gábor lesz.

Mint ismert, a közgyűlésen újabb öt évre elnökké választották a posztot 2015 januárjától betöltő Németh Szilárdot, valamint felállt a KIMBA és a Vajdasági Birkózóakadémia képviselőjével 27 főre bővült új elnökség. 

Az eseményhez kapcsolódóan további személyi döntések is születtek. Az új ciklusban az MBSZ ügyvezető alelnökét és a főtitkárát az alapszabály szerint az elnök nevezi ki öt évre. Előbbi feladatot az eddigiekhez hasonlóan Bacsa Péter, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a nemzetközi szövetség (UWW) elnökségi tagja látja el, az elnökkel együtt továbbra is társadalmi megbízatásban, fizetés nélkül. 

„Mérhetetlen megtiszteltetés, hogy immár a harmadik ciklusban is ügyvezetőként irányíthatom a szövetség munkáját. Változó világunk folyamatos megújulásra késztet, és még tíz év után is minden napot új kihívásként kezelek. Remélem a következő ötéves ciklus is hasonlóan sikeres lesz, mint a mögöttünk hagyott évtized” – fogalmazott Bacsa Péter.

Az apparátust irányító főtitkár az MBSZ korábbi utánpótlás-szakreferense, számos hazai nemzetközi viadal versenyigazgatója, Rögler Gábor lett. Elődje, Ancsin László mandátuma lejárt. 

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy elnök úr rám gondolt. Büszkeséget és egyben nagy felelősséget is érzek– így Rögler Gábor. – Tudom, milyen nagy feladat előtt állok, éppen ezért a tudásom legjavát nyújtva próbálom ellátni. A birkózás huszonöt éve tölti ki a mindennapjaimat, kezdetben versenyzőként, aztán bíróként, majd szövetségi munkatársként. Elég sűrű időszakba csöppentem bele, hiszen olimpia éve van – néhány hónapot igénybe vesz, amíg megtörténik az átadás-átvétel Ancsin Lászlóval, ám ettől függetlenül próbálom megszokni az új munkakört és minél hamarabb felvenni a ritmust.”

Az új elnökség alakuló ülésére március 28-án kerül sor, amikor megválasztják a különböző bizottságok elnökeit és tagjait is.