Cikk keresés:    

Toronymagas ESMTK-siker az U17-es kötöttfogású válogatón

2024. 03. 24., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: TD, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

A szombati U17-es szabadfogású és női válogatót vasárnap a kötöttfogású követte Pesterzsébeten, ahol a házigazda több mint 35 ponttal gyűjtött többet, mint a csapatpontverseny második helyezettje.

Szombaton Dunakeszin, vasárnap pedig Pesterzsébeten küzdött az U17-es korosztály a válogatott címeres mezekért. A Kruj Iván Sportcsarnokban ezúttal a kötöttfogású versenyzők próbálhatták ki magukat.

A kiírt tizenegy súlycsoportból a legtöbbet, szám szerint négyet az ESMTK nyert meg, míg a maradék hét aranyérmen hét szakosztály osztozott.

A két szőnyegen lebonyolított mérkőzések a legtöbb esetben fölényes diadalt hoztak, de természetesen ezúttal is voltak parázs csaták, olykor meglepetések is. A legnépesebb súlycsoportot a ferencvárosi Scheuring Vilmos nyerte, aki egészen a döntőig mindenkit technikai tussal múlt felül, a fináléban aztán taktikus birkózást követően pontozással nyert.

Schering menetelése mellett nagy figyelmet kapott a 71 kilogrammos negyeddöntőben a tavaly U15-ös Európa-bajnokság két érmesének, Budai Ferencnek és Kolompár Imrének az összecsapása. A monori színeket képviselő Kolompár remek pörgetésekkel szerzett pontjait kiváló iramot diktálva tartotta meg, végül 7-0-ra bizonyult jobbnak a ceglédi Budainál. 

Sajnos egy súlyos sérülés is történt az év első U17-es kötöttfogású válogatóján. A nap utolsó mérkőzésén ugyanis a 110 kilogrammos pesterzsébeti Fábián Barnának egy rossz mozdulat után kiugrott a könyöke. Ezúton is jobbulást kívánunk neki!

A 2024. évi 1. U17-es kötöttfogású válogató győztesei:
45 kg: Szuromi László (ESMTK)
48 kg: Krim Áron (Csepeli BC-KIMBA)
51 kg: Kazinczy Bálint (Egri VSI-KIMBA)
55 kg: Zsitovoz Petro (ESMTK-KIMBA)
60 kg: Olasz Bende (ESMTK-KIMBA)
65 kg: Torda Regő (Dorogi AC-KIMBA)
71 kg: Kolompár Imre (Monor-KIMBA)
80 kg: Scheuring Vilmos (FTC)
92 kg: Budai András (ESMTK)
110 kg: Czakó Zoltán (Kiskunfélegyházi BSE-KIMBA)
+ 110 kg: Madaras Krisztofer (Tatabányai SC)

Kötöttfogású csapatpontverseny:
1. ESMTK 52 ponttal
2. Vasas SC 15 ponttal
3. Kiskunfélegyházi BSE 14 ponttal

A 2024. évi 1. U17-es kötöttfogású válogatóverseny teljes eredménylistáját ITT lehet megtekinteni!

A versenyen közreműködő bírók: Kismóni Móric (elnök), Pál Szabolcs, Weisz György, Sleisz Gabriella, Starosciák Tamás, Major Sándor, Lukács Imre. Versenyiroda: Kajtán Olivér, Tollár Dániel.