Cikk keresés:    

ESMTK és Ferencváros csapatbajnoki cím Pesterzsébeten

2022. 11. 13., írta: Tollár Dániel, fotót készítette: Internet, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kétnapos csapatbajnoki dömpinget rendezett az ESMTK Birkózószakosztálya a Kruj Iván Sportcsarnokban, Pesterzsébeten. A serdülő kötöttfogású csapatbajnokságot a házigazda ESMTK nyerte, míg az utánpótlás szabadfogású csapatbajnokságon a Ferencváros bizonyult a legjobbnak.

Két nap alatt két korosztály két fogásnemben mérte össze tudását a Kruj Iván Sportcsarnokban. Szombaton tizennyolc U15-ös csapat kötöttfogásban küzdött meg a csapatbajnoki címért, amelyet végül az ESMTK tartott otthon, miután a PEAC-ot, a Csepeli BC-t, a Ceglédi VSE-t és az Egri VSI-t is fölényesen múlta felül.

A 2022. évi U15-ös kötöttfogású csapatbajnokság végeredménye:
Bajnokcsapat: ESMTK (Versenyzők: Szuromi László, Vinklárik Dominik, Sánta Levente, Zsitovoz Petro, Garanyi Sándor, Olasz Bende, Steiner Balázs, Jász Bálint, Farkas Zsombor, Antaly Sándor, Bagoly Bálint, Farkas Márk, Hattinger Tamás, Kalina Balázs, Kovács Barnabás, Kertész Dominik, Szalai Balázs, Zöldesi József, Fábián Barna, Budai András.)
2. Egri VSI
3. Vasas SC
4. FTC
5. Csepeli BC
6. Ceglédi VSE
7. Dorogi AC
8. Esztergomi BSE
9. Orosházi SBK
10. Érdi Spartacus
11. BVSC-Zugló
12. Kispesti NSI
13. Pécsi EAC
14. Kertvárosi SE
15. KASI USE
16. Abonyi BC
17. Kiskunfélegyházi BSE
18. Tatabányai SC

A teljes eredménylistát ITT lehet megtekinteni!

A szombati versenyen közreműködő bírók: Kismóni Móric (elnök), Pál Szabolcs, Kismóni János, Szántóné Csánó Zsófia, Sleisz Gabriella, Veszelszki Dániel, Asztalos Bálint, Frittmann Gábor, Vajda Szebasztián, Seregi Balázs. Versenyiroda: Szabó Patrik, Kajtán Olivér.

Vasárnap szintén a Kruj Iván Sportcsarnokban sorakoztak fel a csapatok, ezúttal az utánpótláskorú versenyzőkkel. A sorsolás úgy hozta, hogy a tizenkét csapat közül a favorit Vasas, ESMTK és FTC is a felső ágra került, közülük a zöld-fehérek örülhettek a bajnoki címnek, hiszen az ESMTK és a Vasas ellen is kiélezett csatákat nyertek meg, majd a döntőben magabiztosan múlták felül a Ceglédet.

A 2022. évi utánpótlás szabadfogású csapatbajnokság végeredménye:
Bajnokcsapat: FTC (Versenyzők: Lengyel László, Csorvási András, Mizsei Zoltán, Manczák Ruben, Gombos Alex, Toplak Zalán, Hegyi Aladár, Scheuring Márton, Zsivnovszky Péter, Kudelász Hunor, Seregi Balázs, Varga Ágoston, László Koppány Simon.)
2. Ceglédi VSE
3. Vasas SC
4. ESMTK
5. Kertvárosi SE
6. Csepel TC
7. Tatabányai SC
8. Dorogi AC
9. Dél-Zselic SE
10. Orosházi BE
11. KASI USE
12. BVSC-Zugló

A teljes eredménylistát ITT lehet megtekinteni!

A vasárnapi versenyen közreműködő bírók: Kismóni János (elnök), Szántóné Csánó Zsófia, Asztalos Bálint, Kismóni Móric, Sleisz Gabriella, Weisz György, Lukács Imre, Rein Péter, Sípos Zsolt, Lakatos Tamás. Versenyiroda: Fék Szabolcs, Kajtán Olivér.