Cikk keresés:    

Megtartotta alakuló ülését az MBSZ Sportolói Bizottsága

2024. 06. 11., írta: MBSZ, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Kedden a Magyar Sport Házában tartotta első, alakuló ülését a birkózók Sportolói Bizottsága, amely köszöntötte új tagjait, és többek között az olimpikonokat érintő fontos kérdésekről is értekezett.

A Magyar Birkózók Szövetsége március 28-án, az Elnökség alakuló ülésén fogadta el a Sportolói Bizottság összetételét. A bizottság elnöke továbbra is Kiss Balázs korábbi világbajnok birkózó, emellett a harmadik olimpiájára készülő Ligeti Dániel is megőrizte tagságát, hozzájuk csatlakozott Losonczi Dávid világbajnok, illetve Nagy Bernadett kétszeres Európa-bajnoki bronzérmes, valamint társelnökként Török-Dénes Mercédesz segíti a munkát. 

A keddi ülés, amelyen Bácsi Péter szakmai igazgató is részt vett, remek hangulatban telt. Az új tagok köszöntése után Kiss Balázs ismertette a bizottság eddigi munkáját, feladatait és célkitűzéseit, illetve felkérte a tagokat, hogy bátran közvetítsék a szakágukban felmerülő problémákat, illetve minden olyan igényt, amellyel a szövetség a továbbiakban komfortosabbá teheti az olimpiai felkészülést – „szerencsés egybeesés”, hogy mindhárom bizottsági tag olimpiai kvótát szerzett a nyári játékokra. 

A feladatok között említette többek között a MOB Sportolói Bizottságával való aktív kapcsolattartást – amelynek Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó 2022 óta tagja -, a versenyzők folyamatos informálását és felkészülésüknek támogatását is. 

Kiss Balázs azt is kiemelte, hogy ezeken az üléseken a tagok megismerkedhetnek a Magyar Olimpiai Bizottság kettős karrier programjával, valamint minden olyan aktuális támogatási és ösztöndíjas lehetőséggel, amelyre pályázhatnak a birkózók. Szóba került a párizsi játékokra utazás ütemezése és az is kiderült, hogy a magyar birkózók abban a szerencsés helyzetben lesznek, hogy az olimpiai falun belül is tudnak majd edzeni – erre pedig csak néhány sportágnak lesz lehetősége. 

Bácsi Péter arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a párizsi játékok végéig sikerült megoldaniuk egy állandó masszőr biztosítását a szabadfogásúaknál, ezen kívül más igény egyelőre nem érkezett a bizottsághoz.  

A Sportolói Bizottság évente két-három alkalommal tartja üléseit, amelyeken megvitatják a sportolók igényeit, ezzel állandó platformot biztosít a versenyzők visszajelzéseinek.  

A következő megbeszélésre a párizsi játékok után kerül majd sor, de a bizottság elnöke és a társelnöke addig is folyamatosan tartja majd a kapcsolatot a tagokkal.