Cikk keresés:    

Több, mint kétszázan a balatonfüredi strandbirkózó bajnokságon

2020. 08. 02., írta: Krasznai Bence, fotót készítette: RT, cikket feltöltötte: Tollár Dániel

Gyönyörű, napos időben zajlott a balatonfüredi Füred Kemping & Üdülőfaluban a Magyar Birkózószövetség által megálmodott, strandbirkózó országos bajnoki sorozat második állomása, amelyen összesen 233-an vettek részt. A viadalon az U14-es, az U18-as és a felnőtt korosztály mérhette össze a tudását egymással, s bizony 23 olyan kiválóság volt, aki eddig – bármely korcsoportban – összesen 84 érmet nyert a világversenyeken.

A szövetség törekvése persze érthető, hiszen a 2000-es évek elején hivatalos szakággá vált sportág – a szándék szerint – a 2024-es, párizsi olimpián bemutató sportágként ott lehet. 

A Budapesti Honvéd tartolt a felnőttek között: a nyolc súlycsoportból négyben a BHSE versenyzőjéé lett az aranyérem. Két Lévai testvér megállíthatatlan volt: a felnőtt Európa-bajnoki ezüstérmes Zoltán a 80 kilósok között, a junior Eb-aranyérmes Tamás pedig a 90 kilogrammosok mezőnyében nem talált legyőzőre – ez utóbbi kategóriában az első forduló bajnoka, az olimpiai harmadik Hatos Gábor ezúttal a negyedik lett.

A felnőtt nők között is nagy csata volt: a kétszeres U23-as Európa-bajnok Galambos Ramóna másodjára is jobbnak bizonyult a kétszeres kadét kontinensbajnok Szél Annánál a 70 kilósok között. Az eggyel nagyobb kategóriában (+70 kg) a felnőtt Eb-második Németh Zsanett aratott diadalt. 

A sorozat harmadik, zárófordulóját augusztus 15-én, a budakalászi Lupa Beachen rendezik: a felnőttek között 100 ezer forint jár az arany-, 60 ezer az ezüst- és 40 ezer a bronzérmeseknek, emellett olimpiai pontokat is kapnak a helyezettek.

Az U14-es országos bajnoki sorozat II. állomásának végeredményeit ITT lehet megtekinteni!

Az U18-as országos bajnoki sorozat II. állomásának végeredményeit ITT lehet megtekinteni!

A felnőtt országos bajnoki sorozat II. állomásának végeredményeit ITT lehet megtekinteni!